Despre scaune

Lucruri pe care nu le știai despre scaunele de birou

Calitatea scaunului de birou este direct legată de productivitatea și eficiența muncii.

Scaunul realizat special pentru locul de muncă asigură mai multă funcționalitate și ajută la obținerea unei experiențe mai plăcute în birou. În timp ce majoritatea dintre noi suntem conștienți de scopul scaunelor de birou, iată câteva lucruri care vă pot surprinde:

  • Charles Darwin, faimosul biolog a creat scaunele de birou pe care le vedem astăzi. El a propus proiectarea roților care să permită deplasarea lucrătorilor fără să stea în picioare. Scaunele rotative sunt o versiune mai modernă a acestui concept.
  • La început, scaunele confortabile au fost proiectate cu scopul asigurării că angajații vor rămâne așezați cât mai mult timp efectuând astfel cât mai multă muncă.
  • În zilele noastre însă, suntem încurajați să ne ridicăm regulat și să ne mișcăm, scaunele de birou fiind concepute ergonomic pentru ca angajații să fie mulțumiți și să se simtă cât mai confortabil.
  •  Munca de birou, în mod obișnuit, este de aproximativ 8 ore pe zi, ceea ce însumează multe ore într-un an. Prin urmare, scaunele de birou trebuie să fie concepute cu atenție pentru a suporta utilizarea zilnică.
  • Creșterea durerilor inferioare de spate la persoanele ce lucrează la birou, este un indicator clar al nevoii de scaun de birou potrivit. Scaunele cu suport lombar sunt importante pentru a menține postura corectă la locul de muncă, ajutând la reducerea stresului și la maximizarea siguranței. Scaunele ergonomice permit o concentrare mai mare asupra muncii fără a fi distras de problemele de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *