Articulatia scapulohumerala (umarul) | Anatomie si fiziologie

Mușchii umărului

  • Вчерашнее лекарство тоже в значительной мере уменьшило неудобства.
  • Articulatia scapulohumerala (umarul) | Anatomie si fiziologie
  • Cremă de articulații inteligente compoziția sa
  • На дрожащих ногах Элли протиснулась мимо троих людей, сидевших в ее ряду, и вышла в проход.

Autor: Drăgulin Oana Articulatia scapulo-humerala este articulatia de la nivelul umarului. Umarul reprezinta jonctiunea trunchiului cu membrele superioare.

Structuri importante

Acesta este foarte flexibil, asigurand miscarile de mare amplitudine a bratelor si le orienteaza in toate directiile. El permite astfel, majoritatea gesturilor din viata cotidiana, cum ar fi dusul mainii la gura sau de a baga mana in buzunarul de la spate.

de ce durerea articulațiilor în 20 de ani leziuni sportive ale articulațiilor cotului

Altfel spus, mobilitatea sa globala, ca si stabilitatea sa, sunt foarte importante. Anatomia articulatiei scapulo-humerale Umarul este format din trei oase: 1.

Capsula umăr-articulație. Privire anterioară. Studii anatomice ale umărului realizate de către Leonardo da Vinci c. Marea articulație a umărului este articulația glenohumerală, la care, în general, se referă "articulația umărului". În anatomia umană, articulația umărului cuprinde partea corpului unde se atașează la humerus scapula, capul aflându-se în fosa glenoida.

Humerus: este osul lung al bratului, se termina prin tuberozitatea mare si tuberozitate mica. Scapula: este un os plat triunghiular, situat in partea posterioara a umarului.

PASTILA DE SANATATE TRATAMENT RECUPERATOR SI FIZIOTERAPEUTIC IN AFECTIUNILE UMARULUI

Partea superioara a scapulei este formata din acromion. Clavicula: este un os lung, care leaga scapula de stern Articulația umărului Fetele articulare sunt reprezentate de: - cavitatea glenoida a scapulei: are apsect concav, este acoperita de cartilaj hialin si este marita de catre labrul glenoidal.

Articulatia scapulohumerala (umarul)

Mijloacele de unire ale articulatiei scapulo-humerale sunt: - capsula articulara este cea care inveleste articulatia, inserandu-se pe circumferinta cavitatii glenoide, dar si pe fata externa a labrului glenoidal si pe colul anatomic.

Anumiti autori in special francezi descriu existenta a trei ligamente ventrale: ligamentul glenohumeral superior, ligamentul glenohumeral mijlociu si ligamentul glenohumeral inferiorsau supragleno-suprahumeral, supragleno-prehumeral si pregleno-subhumeral.

posibile cauze ale durerii în articulațiile mâinilor care este boala articulațiilor cotului

Toate acestea se insera mușchii umărului nivelul humerusului. Este localizat in partea superioara a articulatiei.

View disclaimer Umărul este format din oase, ligamente, tendoane si muşchi care conectează braţul la trunchi. Cele trei oase, care formează articulatia umărului sunt clavicula, omoplatul şi humerusul.

Muschii si tendoanele articulatiei scapulo-humerale: 1. Coiful rotatorilor: deasupra capsulei, un strat muscular inconjoara articulatia umarului, de unde provine si numele de coiful rotatorilor.

Aceasta structura asigura nu numai majoritatea miscarilor umarului, dar si stabilitatea sa, prin mentinerea capului humeral fixat in centrul cavitatii articulare a scapulei.

Tratamentul diagnosticului de artroză la șold dureri la nivelul articulațiilor șoldului și coadă posterioară

Este format din patru muschi scurti: subscapular, supraspinos, subspinos si rotundul mic. Muschiul subscapular este localizat ventral, muschiul supraspinos este situat postero-superior, muschiul subspinos este localizat posterior iar muschiul rotund mic este localizat antero-inferior.

Tendonul bicepsului lung Extremitatile acestor muschi formeaza tendoanele coifului rotatorilor. Acestea se insereazape scapula si converg spre extremitatile superioare ale osului humeral, la nivelul tuberozitatii mici si tuberozitatii mari.

Meniu de navigare

Intre cele doua tuberozitati se descrie culisa bicipitala, la nivelul careia patrunde tendonul bicepsului lung, care se fixeaza pe fata mușchii umărului a glenei si patrunde in cavitatea articulatiei osului humerus. Acesta permite mentinerea capului osului humeral in cavitatea glenoida. Muschii superficiali genereaza forta si mușchii umărului necesara miscarilor.

tratament pentru artroza cu o bicicletă comentarii medicamente pentru inflamație articulară

Incepand cu muschiul deltoid, dens, triunghiular si larg, care formeaza conturul umarului. Plecand din clavicula si scapula, ele se insereaza pe osul humerus pentru a actiona, impreuna cu marele pectoral, in vederea miscarii bratului inspre partea din fata, impreuna cu rotundul mare si marele dorsal.

Sus Oasele care intra in alcatuirea umarului sunt humerusul osul bratuluiscapula si clavicula. Acoperisul umarului este format dintr-o portiune a scapulei numita acromion. Exista de fapt patru articulatii care formeaza umarul. Principala articulatie a umarului, numita articulatia glenohumerala, se formeaza in locul in care capul humeral se potriveste la nivelul unei scobituri de la nivelul scapulei.

Inervatia umarului este realizata de mai multi nervi proveniti din plexul brahial. Printre acestia, se remarca nervul axilar care inerveaza muschiul deltoid, nervul suprascapular care inerveaza muschii supraspinosi si subspinosi si nervul musculocutanat care inerveaza muschiul biceps lung.

brațul drept dureri în articulația cotului dureri articulare în timp ce cântați la chitară

Vascularizatia articulatiei scapulo-humerale: Arterele provin din arterele circumflexe humerale si artera suprascapulara. O parte a mobilitatii umarului este datorata celor doua mici articulatii: - articulatia sterno-claviculara care este situata intre clavicula si stern, este in permanenta mobila, deoarece orice miscare a membrului superior ii este transmisa acesteia.

medicamente pentru tratarea artrozei artrite dureri la nivelul genunchiului cum să tratezi

Umarul are de asemenea doua spatii de alunecare, fara cartilaj, a caror functionare este indispensabila: - articulatia scapulo-toracica formata numai din tesut adipos celular, ea permite scapulei sa alunece pe cavitatea toracica, asigurand astfel o buna pozitionare a glenei in raport cu capul humeral. Rolul sau este de a facilita alunecarea intre coiful rotatorilor si partea superioara a umarului.

  • Стало быть, - наконец проговорила она, - хотя старение у вас задерживается устранением половой зрелости и заботами вашей удивительной медицины, наступает время, когда сохранять жизнь старого октопаука становится невыгодным.
  • Anatomia umarului | Blausen Medical
  • Cum să tratezi articulațiile musculare
  • Боясь расплакаться, она спросила Бангорн, нельзя ли выйти в туалет.

Peste de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic. Rapoarte cu structuri invecinate: Articulatia scapulo-humerala este invelita de muschiul supraspinos in partea superioara, de capul lung al muschiului triceps in partea inferioara, de muschiul subscapular in partea anterioara mușchii umărului demuschiul subspinos si muschiul rotund mic in partea posterioara.

Semne si simptome asociate:.