Recuperarea articulatiei soldului | CENTROKINETIC

Kinetoterapia soldului,

Scheletul bazinului este format din : Coxal Coccis. Fiecare coxal este kinetoterapia soldului din 3 oase. Acestea sunt unite printr-un cartilaj.

Bursita trohanteriana Coxartroza: denumita si artroza coxo-femurala sau artroza soldului, reprezinta o patologie cronica ce se caracterizeaza prin degradarea progresiva, in timp, a cartilajului articular de la nivelul acestei articulatii.

Cele 3 oase se numesc: ilion ischion pubis ILIONUL – este situat in partea superioara a coxalului si prezinta corpul ilionului, asezat inferior si aripa osului iliacasezata superior. ISCHIONUL – este situat inferior si posterior si prezinta corpul ischionului, situat superior si posterior si ramura ischionului, ce se afla inferior si posterior. PUBISUL – este situat in partea inferioara si anterioara si prezinta corpul pubisului, superior si ramurile pubisului superioara si inferioara.

Kinetoterapia soldului ischionului si pubisului delimiteaza gaura obturata.

Kinetoterapia afecțiunilor articulației coxo-femurale

Corpurile celor 3 oase se intalnesc la nivelul acetabulului, liniile lor de sutura avand aspectul literei „Y”. Partea superioara a acetabulului va corespunde ilionului, cea inferioara ischionului, iar cea anterioara pubisului. In ansamblu, coxalul prezinta o fata laterala, o fata mediala, 4 margini si 4 unghiuri.

Fata externa – a aripii osului iliac prezinta 3 linii fesiere anterioara, posterioara, inferioara.

cu deteriorarea ligamentelor în articulație are loc preparate articulare pentru tratamentul articulațiilor

Acetabulul – este o cavitate ~ emisferica, situata la jumatatea acestei fete laterale. Prezinta, in partea inferioara, o scobitura numita incizura acetabulara: - pe marginea anterioara a incizurii acetabulare se afla tuberculul obturator posterior. Fundul acetabulului este nearticular si se numeste fosa acetabulara. Periferia cavitatii este semilunara si se numeste „ facies lunata”, sevind pentru articulatia cu capul femural in articulatia soldului.

  • Это уже не старческие, это совершенно дряхлые.
  • Inflamație în articulația degetului mare
  • Как же мне отблагодарить .
  • Элли только что вернулась с северного побережья.

Gaura obturata – se afla in partea cea mai inferioara a fetei laterale ea este acoperita de membrana obturatoare. Marginea sa superioara prezinta santul obturator, kinetoterapia soldului este marginit medial si inferior de creasta obturatoare.

Recuperarea articulatiei soldului | CENTROKINETIC

La jumatatea kinetoterapia soldului se afla tuberculul obturator anterior, ce corespunde marginii inferioare a ramurii superioare a pubisului. Santul obturator este transformat in canal obturator, caci superior gaura obturata este astupata de membrana obturatoare: - marginea libera, superioara, a acesteia constituie limita inferioara a canalului kinetoterapia soldului. Canalul obturator este o legatura intre bazin si coapsa; la nivelul sau trec in ordine supero-inferioara nervul, artera, si vena obturatoare.

Fosa iliaca serveste insertiilor musculare. Fata auriculara se afla posterior de fosa iliaca si este articulara cu fata corespunzatoare de pe sacru.

Tuberozitatea iliaca este situata posterior de fata auriculara. Linia arcuata este situata inferior si anterior de fata auriculara; ea ajunge la marginea anterioara a osului, la nivelul crestei pectineale. Tuberculul pubic se continua, medial si posterior cu creasta pubisului.

EMS Training | Kinetoterapie | Masaj | Consiliere nutritionala

Cele 4 unghiuri ale coxalului corespund spinei iliace antero-superioare, spinei iliace postero-superioare, tuberozitatii ischiatice si fetei simfizare. Fata simfizara corespunde unghiului antero-inferior, este indreptata medial si serveste pentru articularea cu coxalul opus.

Sacrul prezinta 2 fete, o baza, un varf, 2 parti laterale si canalul sacral. FATA PELVINA – este concava anterior, prezinta 4 linii transverse realizate prin sudarea corpurilor vertebrelor sacrale ; lateral se afla 4 perechi de gauri sacrale anterioare, prin care ies artroza este un tratament eficient anterioare ale nervilor sacrali.

  • Acest bilanț analitic și funcțional se reface periodic pentru a observa în ce direcție se îndreaptă rezultatele și pentru a face modificări necesare la timp.
  • Tratamentul inflamației articulațiilor piciorului
  • Kinetoterapie pentru afectiunile articulatiei soldului | GO FIT Studio
  • RECUPERAREA PRIN KINETOTERAPIE A SOLDULUI PROTEZAT
  • Durere în articulațiile șoldului după exercițiu ,artroză și kshchr Exercițiu articular de șold 21 de exercitii pentru intretinerea coloanei vertebrale Exemple de exercitii : 1.
  • Наверное, они получают компенсацию другим способом, но мы еще не видели этого, - ответил Ричард.

FATA DORSALA – este convexa; prezinta creasta sacrala mediana, ce ia nastere prin sudarea proceselor spinoase; de o parte si de alta a ei se afla, dinspre medial spre lateral, urmatoarele formatiuni kinetoterapia soldului Cresta sacrala intermediara, care ia nastere prin sudarea proceselor articulare; Gaurile sacrale posterioare, in numar de 4 perechi; la nivelul lor se gasesc ramurile posterioare ale nervilor sacrali; Creasta sacrala laterala, ce este realizata prin sudarea proceselor transverse.

Kinetoterapia soldului – sacrului priveste superior si anterior; posterior de fata superioara a corpului primei vertebre sacrale, se afla orificiul superior al canalului sacral.

Intre fata anterioara a corpului vertebrei lombare 5 si fata anterioara a corpului vertebrei sacrale 1, ia nastere un unghi obtuz, cu deschidere posterioara, numit promontoriu.

Kinetoterapie pentru afectiunile articulatiei soldului | GO FIT Studio Exercițiu articular de șold

FEMURUL formeaza singur scheletul coapsei; este un os lung, alcatuit dintr-un corp diafiza si doua extremitati epifizeproximala si distala. In centrul suprafetei articulare a capului femural kinetoterapia soldului afla foseta ligamentului rotund, unde se insera ligamentul cu acelasi nume, care uneste capul femural cu fosa acetabulara; Distal de cap se afla o portiune ingustata, zona de minima rezistenta a femurului, numita colul femural; Colul femural se continua cu masivul trohanterian, o zona osoasa voluminoasa, delimitata lateral de o proeminenta osoasa mare, rugoasa, numita trohanterul mare si medial, una mai mica, numita trohanterul mic.

Intre cei doi trohanteripe fata anterioara a masivului trohanterian, se afla linia intertrohanterica, iar posterior se afla creasta intertrohanterica. Posterior si medial de trohanterul mare, se afla o mica depresiune, numita fosa trohanterica.

unguent tratament pentru durerea în articulațiile genunchiului tratamentul artrozei articulațiilor intercostale

Corpul femurului - are forma prismatica, cu trei fete si trei margini si prezinta o usoara curbura cu concavitatea posterior.

Fata anterioara este convexa si neteda; Fetele posterioare laterala si mediala prezinta, la unirea lor, o margine posterioara numita linia aspra.

Superior, linia aspra se trifurca, iar inferior se bifurca. Linia de trifurcatie mijlocie este numita linie pectineala. Linia de trifurcatie mediala trece pe sub trohanterul mic si se continua anterior, cu linia intertohanterica.

Inferior, ramurile de bifurcatie ale liniei aspre se termina pe cei doi condili ai femurului.

regenerarea fiziologică a țesutului conjunctiv artroza genunchiului drept asta