IRM imaginea umărului (secțiunea axială)

Anatomia claviculei. Articulatia scapulohumerala (umarul) | Anatomie si fiziologie

Situat direct deasupra primei coasteacționează ca un suport pentru a menține scapula în loc, astfel încât brațul să poată atârna liber.

anatomia claviculei

La capătul său rotunjit median end sternalăse articulează cu manubriul a sternului stern la articulația sternoclaviculară. Anatomia claviculei capătul său lateral aplatizat capătul acromialse articulează cu acromionulun proces al omoplatului omoplatulla articulația acromioclaviculară. Clavicula dreaptă - de jos și de sus Clavicula stângă - de sus și de jos Regiunea mediană rotunjită regiunea sternală a arborelui are o curbă lungă lateral și anterior de-a lungul a două treimi din întregul arbore.

Regiunea laterală aplatizată regiunea acromială a anatomia claviculei are o curbă posterioară și mai mare pentru a se articula cu acromionul scapulei. Regiunea medială este cea mai lungă regiune claviculară, deoarece ocupă două treimi din întregul arbore.

Regiunea laterală este atât cea mai largă regiune claviculară, cât și cea mai subțire regiune claviculară. Capătul lateral are o suprafață inferioară rugoasă care poartă o creastă, linia trapezoidală și o ușoară proiecție rotunjită, tuberculul conoid deasupra procesului coracoid. Aceste caracteristici ale suprafeței sunt locuri de atașare pentru mușchii și ligamentele umărului.

anatomia claviculei

Poate fi împărțit în trei părți: capătul medial, capătul lateral și arborele. Sfârșit medial Capătul medial este, de asemenea, cunoscut sub numele de capătul sternal.

Articulatia scapulohumerala (umarul)

Este patrulater și se articulează cu crestătura claviculară a manubrului sternului pentru a forma articulația sternoclaviculară. Suprafața articulară se extinde la aspectul inferior pentru articulare cu primul cartilaj costal. Capăt lateral Capătul lateral este, de asemenea, cunoscut sub numele de capăt acromial.

anatomia claviculei

Este plat de sus în jos. Poartă o fațetă care se articulează cu umărul pentru a forma articulația acromioclaviculară.

Zona care înconjoară articulația oferă un atașament la capsula articulației. Marginea anterioară este concavă înainte și marginea posterioară este convexă înapoi. Ax Arborele este anatomia claviculei în două regiuni principale, regiunea medială și regiunea laterală. Regiunea medială este, de asemenea, cunoscută sub numele de regiune sternală, este cea mai lungă regiune claviculară, deoarece ocupă două treimi din întregul arbore.

  • Clavicula - definitie | scaune-ieftine.ro
  • Articulatia scapulohumerala (umarul) | Anatomie si fiziologie
  • Cum să tratezi articulațiile bolnave ale genunchiului
  • Ce probleme poate cauza clavicula?

Regiunea laterală este, de asemenea, cunoscută sub numele de regiune acromială, este atât cea mai anatomia claviculei regiune claviculară, cât și cea mai subțire regiune claviculară. Modelul 3D al claviculei Regiunea laterală a arborelui are două margini și două suprafețe.

Dezvoltare Clavicula este primul os care începe procesul de osificare depunerea de minerale pe o matrice preformată în timpul dezvoltării embrionuluiîn a cincea și a șasea săptămână de gestație. Cu toate acestea, este unul dintre ultimele oase care au terminat osificarea la aproximativ de ani.

Durere la nivelul claviculei - Cauza, diagnostic, sfaturi, antrenament și tratament

Capătul său lateral este format prin osificare intramembranoasă, în timp ce medial este format prin osificare endocondrală. Se compune dintr-o masă de os spongios înconjurat de o coajă osoasă compactă. Osul spongios se formează prin intermediul a două centre de osificareunul medial și unul lateral, care se contopesc mai târziu.

anatomia claviculei

Formele compacte ca strat de fascia care acoperă osul stimulează osificarea țesutului adiacent. Osul compact rezultat este cunoscut sub numele de guler periostal. Chiar dacă este clasificată ca un os lungclavicula nu are cavitate medulară cavitatea măduvei ca alte oase lungi, deși acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

Variație Forma claviculei variază mai mult decât majoritatea celorlalte oase lungi. Este ocazional străpuns de o ramură a nervului supraclavicular.

  1. Tratamentul artrozei articulare Ayurveda
  2. Claviculă: Funcție, Anatomie Și Boli 💊 Științifico-Practic Medical Journal -
  3. Dureri de umăr din cauza infecției
  4. Generalitati Clavicula este unul din oasele principale ale articulatiei umarului, este un os pereche in forma de S italic, culcat ce conecteaza centura scapulara de scheletul axial si are rolul de a sustine, si a da stabilitate si forta umarului.
  5. Răni umeri și articulații crunch

La bărbați, clavicula este de obicei mai lungă și mai mare decât la femele. Un studiu care a măsurat de bărbați și de femei a văzut o diferență în lungimea claviculei între grupele de vârstă și de aproximativ 6 și 5 mm 0,24 și 0,20 in pentru bărbați și, respectiv, pentru femei.

IRM imaginea umărului (secțiunea axială)

Funcții Claviculă îndeplinește mai multe funcții: [3] Acesta servește ca un suport rigid din care scapula și membrul liber au fost suspendate; un aranjament care ține membrul superior departe de torace, astfel încât brațul să aibă o rază maximă de mișcare.

Acționând ca un suport flexibil, asemănător unei anatomia claviculei, permite scapulei să se miște liber pe peretele toracic. Acoperind canalul cervicoaxilarprotejează pachetul neurovascular care alimentează membrul superior.

anatomia claviculei

Transmite impacturi fizice de la membrele superioare la scheletul axial. Muşchi Muschii și ligamentele care se atașează la claviculă includ: Atașament pe claviculă.